***       Водещите вечерни новини       на 20 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 20 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Радев през 2019 г. искал българите с двойно гражданство да участват в управлението на държавата, днес атакува точно тази промяна


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 декември   

 

„ С удивление открих, че президентът е атакувал обществено тази наредба, която приехме в измененията в Конституцията – българи с двойно поданство да могат да се кандидатират за народни представители “.

Тя напомни за негова аудиенция през септември 2019 година в Ню Йорк и през октомври във Виена на среща с българските общности в чужбина. В отговор на репортерско запитване можем да прочетем в медиите следното: „ президентът прикани българите да поддържат концепцията му българите с двойно поданство да могат да вземат участие дейно в ръководството на страната “, а самият президент споделя напълно скоро: „ ще връча тази самодейност стимулирано на българския парламент, уповавам се да я поддържат “, добави тя.

По думите ѝ той е желал да направи още една крачка напред – да употребява правото си на конституционна самодейност по тематиката, съобщи Българска телеграфна агенция. 

***

Министърът на правораздаването Атанас Славов постави държавния щемпел под промените и допълненията в Конституцията, дефинитивно гласувани от Народното събрание на трето четене през днешния ден със 165 гласа „ за “.

Под промените в главния закон бе положен аленият восъчен изпъкнал щемпел в наличието на заместник-министър Георги Николов, началника на политическия кабинет на министъра Борислав Ганчев и гости.

***

„ Очевидно президентът е заинтригувано лице в тази обстановка и няма по какъв начин да чакаме той обективно да прави оценка какво е решено във връзка с служебните държавни управления “. 

Това сподели министър председателят Николай Денков в отговор на въпрос за измененията в Конституцията и рецензиите на президента Румен Радев към тях.

***

Тя е непрекъснато съпровождана от двама служители на реда. Служители на реда пазят и дома ѝ.

Според осведомени причина за назначената защита са събитията към демонтирането на Паметника на Съветската войска в Княжеската градина.

В желанието си да пазят непознат монумент на непозната окупационна войска, са подготвени да атакуван български регионален шеф – на столицата. При това жена…

Копейки…

***

Мхм… и „ Златния Орфей “, и бозата от шест стотинки…

***

В Народното събрание " Възраждане " минаха от хулигански бойкот към фашизоиден гнет. Легитимират го обаче и другите две обединения от опозицията - Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. До какво води това? Коментар на Веселин Стойнев, Дойче Веле.

[…] от " Възраждане " към този момент окупират парламентарната естрада, изтръгват кабели на озвучителната система, задействат противопожарната тревога, търсят физически конфликт с други народни представители. Иначе на открито са слаби, събраха шепа бранители при демонтажа на Паметника на руската войска, прочут повече като МОЧА.

Диктат на малцинството.

***

„ Десетки дами приканиха президента и висшия главнокомандващ на въоръжените сили на страната да спре войната в Украйна. Докога ще продължавате да воювате? Докато не загинат всички здрави мъже в Русия, тогава ли? ", попитаха те в закрита група в обществена мрежа ", добави медията

„ Вие би трябвало седнете на масата за договарянията, тъй като ние желаеме да живеем в мир ", обявиха съпругите и майките ", уточни още изданието.

***

Румъния оказа помощ на Украйна да оцелее по време на полската обсада на земеделския експорт, съобщи украинският президент Володимир Зеленски по време на годишната си конференция, оповестява новинарският уебсайт Зиаре, като се базира на Интерфакс.

***

Високопоставеният член на мюсюлманската екстремистка организация Гази Хамад съобщи: Ние сме срещу краткосрочните филантропични паузи. Ние настояваме за трайно преустановяване на военните дейности.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР